Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SALAVAT VE SIRLARI  (Okunma Sayısı 819 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Her Şey Düşlerle Başlar...M.F.G
Site
« Yanıtla #30 : 25 Mart 2009, 13:08:14 13:08* »

Amin Cümlemizden ins

Allâhümme salli âlâ Seyyidinâ Muhammedin tıb-bi'l-kulûbü ve devâihâ ve âfiyet'eli'bdâni ve şifâihâ ve nûri'l-ebsâri ve zıyâihâ
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Gül Doncası Yeter Bana !
« Yanıtla #31 : 25 Mart 2009, 15:26:17 15:26* »

Değerli bilgilerden dolayı ALLAH razı olsun

“Ey Rab! Emekleye emekleye sürünmeyi de gelme kabul edeceksen, Biz de geldik” diyor ve bir kere daha ellerimizi açıyoruz Sen affedensin, mağfiret edensin günahımız çok, gidecek yerimiz yok sana sığınır senden dualarımızın kabulunu dileriz. Amin:
Yönetim
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Her Şey Düşlerle Başlar...M.F.G
Site
« Yanıtla #32 : 12 Temmuz 2009, 16:41:36 16:41* »

Amin cümlemizden  muhterem kardesim.

Vaktiyle Musul şehrinde Hafız Osman isminde iki gözleri âmâ bir hafız, her gün sabah namazından önce minareye çıkar, Peygamber Efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" ve bütün âline salâ okurdu. Bir gece rüyasında nehir kenarında çamaşır yıkayan bir hanım görüp yanına yaklaşarak:

“Bu yıkadığınız çamaşırlar kimindir?” diye sordu.

Nur yüzlü o mübarek hanım:
“Bunlar her sabah babama ve ailesine salat-ü selâm okuyan zatındır” buyurdu.

Bu sefer Hafız Osman:
“Sizin babanız ve aileniz kimdir?” dedi.

O:
“Benim babam, Peygamber Efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" ve oğullarım Hasan ve Hüseyin'dir” deyince karşısındakinin sallallahü aleyhi ve sellem Efendimizin kızı Fâtıma "radıyallahü anhâ" olduğunu anlayıp ellerine sarıldı:
“Şefaat ya Resûlullahın kızı!” diyerek ondan yardım diledi.

Hazreti Fâtıma "radıyallahü anhâ" onun gözlerini mübarek parmakları ile sıvazladı. Bu heyecan ile uykudan uyanan Hafız Osman, iki gözlerinin de görmeye başladığını anlayıp çok sevindi. Hemen abdest aldı, iki rek'at namaz kıldı ve doğru minareye çıkarak Musul halkına, şöyle seslendi:
“Ey ahalî! Gelin görün. Resûllallah Efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" ve onun âline okuduğum salâ'dan dolayı Allahü teâlâ bana gözlerimi ihsan etti. İnşallah ahirette de onların şefaatini nasip eder. Hâceti olanlar da benim gibi salevâta devam etsinler, onların da her müşkilini hallederler” dedi ve salasını okumaya devam etti.

Allâhümme salli âlâ Seyyidinâ Muhammedin tıb-bi'l-kulûbü ve devâihâ ve âfiyet'eli'bdâni ve şifâihâ ve nûri'l-ebsâri ve zıyâihâ
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #33 : 10 Kasım 2009, 18:20:27 18:20* »

Bir sır daha,,gerçi gözümüzün önündeki eserlerden, ama demek o kendini açmayınca anlamıyor insan..

Nebiyy-i Zîşânın (aleyhissaletu vesselam) makam-ı mahmûdu İlâhî bir mâide ve Rabbânî bir sofra hükmündedir. Evet, tevzi edilen lütuflar, feyizler, nimetler o sofradan akıyor. Resul-i Zîşâna (aleyhissaletu vesselam) okunan salâvat-ı şerife, o sofraya edilen dâvete icâbettir.

Ve keza, salâvat-ı şerîfeyi getiren adam, zât-ı Peygamberîyi (aleyhissaletu vesselam) bir sıfatla tavsif ettiği zaman, o sıfatın nereye taallûk ettiğini düşünsün ki, tekrar be tekrar salâvat getirmeye müşevviki olsun. (Hubab)
Moderatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #34 : 22 Aralık 2009, 22:14:53 22:14* »

selamlarınızı Efendimize iletmek ister misiniz...

o halde salevat getirelim

bunu hissedebiliriz...gezgin yani seyyah melekler şehadet eder ve ulastırır o mübarekler selamlarınızı EFENDİMİZE Aleyhissalatü vesselama

delili..ibn kayyım celailül ifham eseri..ibn mesud r.a rivayet eder..buna yakın ..

*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #35 : 28 Nisan 2010, 13:33:04 13:33* »

Allah Razı Olsun blush

Ömrüm Sana İtaatle Geçtiği Sürece Beni Yaşat Yarabbi.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: