Moderator..
|
 |
« : 31 Ocak 2007, 20:59:05 20:59* » |
|
selamunaleykum;
malumunuz burası bir forum ortamı ve bir nevi manevi şirket. kalbimizden taşıp gelen güzellikleri yatırıp zenginlik kazanmaya çalıştığımız bir mekan. her nekadar sanal olsada içeriğindeki gerçek lik herşeyin üstünde olduğu için sadece ismi sanal kalıyor.
bu manevi şirkette ki ortaklığımıza yeni bir pencere açarak ortak bir hareket noktasında sözleşmek ve birleşmeyi arzu ettik. bu ortak harekette katılım belgemizi ve ifadelerimizi buradan beyan ederek verdiğimiz söz ile inşaallah manevi şirkette daha fazla pirim adına ciddi bir adım atmış olacağız.
(ifadelerdeki mecazi anlatıma takılı kalınmamasını özellikle rica ediyorum)
bu ortaklık namaz konusunda. malumunuz olduğu üzre kelamı ilahide ısrarla üzerinde durulan namaz konusunda geçen hemen her ayette hakkı ve layıkı ile kılınması yönünde ilahi hitap bulunmakta. dinimizde namazın çok mühim yeri olmasına ramen hakkı ile layıkı ile yerine getirmede en muzdarip olduğumuz ve belkide kahırlar içine düştüğümüz en ciddi konudur namaz.
çok falza detaya ve i,nce ayara girmeden ilk planda; namazı namaz olarak kılabilmek adına sıralamak istediğim bir kaç hususta talep eden kardeşler ile sözleşmek istiyorum.
1: gün içinde bir sonraki namaz vaktini beklemek. 2: namaz vakti girince müsait olduğu en uygun zaman içinde namaza yönelmek. 3: abdestsiz isek abdesti alırken içimizde gülücükler oluşturmak ve namaz kılacağım hissi ile sevinmeye çalışmak. 4: namaza durmadan önce estağfurllah çekmek, fikri rezonansa geçmek. 5: tekbir alırken ALLAHUEKBER kelamını derinden ve içten söylemek; belkide tekbir almadan önce (en büyük değil) büyük olan ve tüm herşeyin rabbi ve yaratıcısı ve dahi namaz fiilinide yaratanın ALLAH cc olduğunu kısacıkta olsa tefekkür etmek. 6: besmeleyi çekerken yavaş ve anlamaya çalışarak rahman ve rahim olan ALLAH cc ın adı ile derken kelime içinde geçen manaları düşünmek. 7: fatihayı okurken yavaş ve telaffuzu tam yaparak, kelimeleri yutmadan mümkün mertebe mahreşine uygun okumaya çalışmak, bir sonraki sureyide anlaya anlaya ve sindire sindire okumak. 8: rukua giderken tekbir alınca gene derinden ve samimi olarak vede senden başkasının önünde eğilmem tefekkürü ile eğilmek. 9: rukudaki tesbihimizi de tane tane; 3 değilde 5 kez yapmak. rukudan kalkıştaki anışta samimi ve tane tane ifade etmek. 10: secde tekbirindede EY ALLAH cc IM SENDEN BAŞKASININ ÖNÜNDE BU ALNI SECEDEYE KOYMAM diyerek tesbihimizi gene tane tane ve 5 kez yapmak.(manasını tefekkür ile) ..................... ikinci rekattda gene aynı ruh halini bozmadan yaptıktan sonra. ..................... 11: tahiyyata oturunca efendimiz ile selamlaşacağını tefekkür ederek tane tane okumak ve ESSELAMUALEYKE EYYÜHENNEBİYYÜ derken sanki doğrudan efendimize selam veriyormuş hissi içind eolmayı ve ibadillahis salihin derken tüm geçmiş salih kulları hatırlama vede kelimei şehadette gayet oturaklı ve kelimeler yerli yerinde kullanarak samimi okumak. (gerek efendimize selam verir şken gerekse kelimei şehadette esnemeler yoğun olarak gelir mümkün mertebe esnemeyi reddetme yada esneme geçtikten sonra okumaya devam etme ye dikkat edelim ve esneme anında okumayı keselim. sonrada ruh halimizi yeniden motive edip devam edelim.)
ve sonraki rekatlar.
bilmiyorum zor şeylermidir ama namazdaki ehemmiyete binaen zorlara katlanmak gerektiğini düşünüyorum.
bu konuda ekleme yada çıkarma veya fikir sunumunda bulunup son şekli aldıktan sonra ben bu anlaşmaya imza atıyorum ve her namazımda bu ruh halini korumaya çalışacağım sözü veren arkadaşımız olur ise inşaallah bu manevi şirket içinde yeni bir şube açmış oluruz.
fikirlerinizi bekliyorum inşaallah.
selam ve dua ile kalınız
|
|
|
|
|
|
Hiç kimsenin, bizzat, tamamen anlamadan önce, bir doktrin veya bir felsefe üzerinde fikir yürütme hakkı yoktur. imam gazali..
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2007, 21:21:15 21:21* » |
|
çok güzel harika bir fikir saolun elinize sağlık gibi sadece tebrik içerikli aksi seda görünümlü geçiştirme gibi anlaşılabilecek duruma düşme korkusu ile neler yazmalıyım neler düşünmeliyim veya neyim varda onu paylaşayım gibi düşüncelerle acizane hissettiğim bir hususu ifadeden acizde kalsam paylaşmak istedim.
namaza ne zaman niyete başlamalıyım ? namaza niyet namazda başlamaz namaza niyet abdesttede başlamaz her ne durumda isek o durumdan namaz için hareket ettiğimizde o anda niyet başlar. trans o zaman başlar.konsantrenin tam olabilmesi o zamana bağlıdır. ilk niyet ilk hareket çok önemli.Namazda zirveye çıkacak tır inşallah. her işimizde öyle değilmi. Yerimizden kalkarken Hadi Bismillah deyip silkinip oturduğumuz yerden kalkıverişimiz hem kendimizi hemde arkadaşlarımızın ilk hareketini sağladıktan sonra hangi işi yapacaksak o iştiyakla işi elbirliği ile bitiriveriyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderatör
|
 |
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2007, 21:35:11 21:35* » |
|
İnşallah...Allah razı olsun...Hep beraber birbirimizede dua edelim namazı geçelim diye inşallah.Allah namazı geçenlerden eyleye......
|
|
|
|
|
|
Allahumme inni eselüke en tuhyi kalbi Binuri Marifetike , Binuri Muhabbetike ve Binuri Hafiziyyetike
Ebeden Ya Allah Ya Allah
( Allahım ,ben kalbimi , marifetinin ,muhabbetinin ve hafıziyyetinin nuruyla ebeden di
|
|
|
Yönetim
islamiyetin menşei, ilim; esası, akıldır.
|
 |
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2007, 22:04:04 22:04* » |
|
Allah razi olsun hocam,baslayalim. Rabbim namazin hakkini, hakki ile ifa edenlerden eylesin insallah.
Eklemek istedigim tek sey; bu degerli konuyu affiniza siginarak sabitlemek !
Selametle...
|
|
|
|
|
|
Hüdâyî'ye şefâat kıl eğer zâhir eğer bâtın Kapuna intisâb etmiş gedâdır Yâ Rasûlallâh
|
|
|
Moderatör
"Dinleyen söyleyenden daha iyi anlar."
|
 |
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2007, 20:52:34 20:52* » |
|
Allah razı olsun çok güzel ifade etmişiniz aslında çok zor olan şeyler değil ancak işin içine biraz nefis ve şeytanın dürtüleri girince bazan insanoğluna zor gelebiliyor. Ancak istedikten sonra yapılamayacak şeyler değiller. İnşallah namazın hakkını verebilmek dileğiyle..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yönetim
|
 |
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2007, 21:02:06 21:02* » |
|
İnsanoğlu bu sözü Aslında Kalu Bela’dan beri vermişti....
Cenab-ı Hak Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur.
Ruhlar da: Evet, sen bizim Rabbimizsin, diye cevab vermişlerdir. "Ancak sana ibâdet eder, senden yardım dileriz" demişlerdir.
Biz müslümanlar bu sözü gerçekleştirmek için burdayız,imtihan dünyasındayız..
Böylece insanın önüne iki yol açılmıştır: Ya akıl ve iradesini iyiye kullanarak Kâlû Belâ'daki gibi Allah'ı Rab tanımakta devam edecektir. Yahut da iradesini ve aklını kötüye kullanarak Rabbini ve Allah'ını inkâr edecek, O'na kulluktan kaçacak, şeytan'ın yoluna sapacaktır...
Yaratıcımıza ulaşmanın en güzel yolu olan namazı inşallah bu derin manevi duygular içerisinde haz alarak eda etmeyi Rabbim hepimize nasip etsin..
M dücane abimizin bu hakikat dolu paylaşımıyla namazın önemini bir kere daha kavrayalım inşallah..
Tefekküre sevk ettiniz..Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah..
|
|
|
|
|
|
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2007, 21:36:58 21:36* » |
|
Allah razı olsun. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Bu sözleşmeye uyanlardan olalım inşallah.
|
|
|
|
|
|
EĞER BİRİNCİYSEN HERKES GERİDE KALIR,EĞER BİR'İNCİ'YSEN DEĞERİN HERKESİ YANINA ALIR!
|
|
|
|
elfkrmn
|
 |
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2007, 22:16:29 22:16* » |
|
ALLAH razı olsun hocam inşallah...
RABB'imiz cümlemizi namazlarını huşu içinde ve de hakkıyla eda edebilenlerden eylesin...
VARIM...
selametle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderatör
|
 |
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2007, 23:13:29 23:13* » |
|
Allah razi olsun ögütleriniz can damarlarini temizliyecek serumlari verir gibi oldu!
Haddim olmadan bir iki satir ekleme ve rica:
- Ac karnina ve oruclu iken eda edilen namazlarin güzelligini,
- Yalniz olmadigimizi hatirdan cikarmamayi ve Melekleri sahit tutma ve belkide(!) onlarla birlikte kibleye dönüp cemaat olusturmayi
- Bütün önemli isler biraraya gelse o vakitteki namazin kilinmasi kadar daha bir mühim isin daha dünyada olmadigini
unutmamali... insallah tatbik edenlerden namazi niyazi kabul olunanlardan oluruz!
Sabah namaziyla baslayip ayri ayri yerlerde fakat manevi bir cami olusturarak sanal(!)namaz cemaati kurmak ve diger namaz vakitlerine devam ettirmek nasil olur?
Namaza yeni baslayacak kardeslerimizle birlikte
Hepbirlikte ALLAH RIZASI ICIN niyetlenip SALÂTa durmaya var misiniz?
Bu konudaki fikir ve ögüt paylasimi adina katilimin devam etmesi dilegiyle...
Allah razi olsun!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...NEY NEVA EYLER...
|
 |
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2007, 23:58:58 23:58* » |
|
Allah razı olsun.. bunlar zaten olması gereken şeyler. yani anormal ya da zor şeyler değil. gerçekten biraz nefsimizin önüne geçebilsek bunları hakkıyla yapabiliriz. Allah ibadetlerin hepsini hakkıyla yapanlardan olmayı hepimize nasip eder inşallah..
|
|
|
|
|
|
"Ney gibi bir aşık-ı dem-sâz buldum kendime, Sırr-ı aşkı söyledim, hem-râz buldum kendime "
|
|
|
Yönetim
..Umudun tükendiği yerde açılır kapı..
|
 |
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2007, 00:17:45 00:17* » |
|
ALLAH razı olsun...Hepimizin bu sözleşmeye ihtiyacı var her ne kadar uymaya çalışsak da bu şekilde hudu ve huşu içerisinde tefekkurani bir şekilde miraca çıkanlardan oluruz.
İnşaallah namaz kılarken sanki Kabe'nin etrafında imişiz gibi...
RABBİMİZ bizimle konuşmak için 5 vakit huzuruna çağırıyor düşüncesi ile...
İnşaallah bu sözleşmeye uyanlardan ve bu halkayı genişletenlerden oluruz...
|
|
|
|
|
|
Mevlam! Sen'den gelene gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime bu oyundaki biçtiğin rolüme yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2007, 00:20:59 00:20* » |
|
Allah razı olsun.. . bu sözleşmeye uyanlardan oluruzz inş...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderator..
|
 |
« Yanıtla #12 : 02 Şubat 2007, 16:00:42 16:00* » |
|
ALLAH cc rızası üzre yaratsın yaşatsın cümlemizi.
sunduğunuz açlımlar için ayrıca teşekkür ediyorum ALLAH cc razı olsun. bu konudaki asıl maksadım namazda olunması gereken ruh hali, tavır ve davranışlarımızın nasıl olması gerektiği yönünde bir çerçeve hazırlayıp ortak bir karar ile buradan kendi aramızda söz verip uymaya çalışacağımızı beyan edelim şeklinde bir niyet içinde idik.
eğer kabul eder iseniz şimdilik yukarıda sunulan şekil üzre bir iki ekleme daha yapıp buradan ''evet ben bundan sonra bu şekilde namaz kılmaya çalışacağım'' sözü ile namazlarımızda bu ruh halini uygulamaya çalışalım ve bunu buradaki arkadaşlar ile ortak bir hareket olarak yapmaya çalışalım inşaallah.
hep beraber son bir durum kontrolü ile sınır çizerek ilk planda ki hususları tekrar toparlayıp uygulamaya başlayalım inşaallah.
amaç ve hedef namazlarımızı, namaz olacak şekilde eda etme gayretidir değilse eğer başka bir maksad yoktur inşaallah.
selam ve dua ile
|
|
|
|
|
|
Hiç kimsenin, bizzat, tamamen anlamadan önce, bir doktrin veya bir felsefe üzerinde fikir yürütme hakkı yoktur. imam gazali..
|
|
|
...NEY NEVA EYLER...
|
 |
« Yanıtla #13 : 02 Şubat 2007, 19:19:32 19:19* » |
|
hocam ben dünden beri bu yazdıklarınıza uyuyorum. ve gerçekten namazım içime siniyor. önceden sanki havada kalıyormuş gibi oluyordu. şimdi kendimi daha huzurlu hissediyorum.. bizi teşvik ettiğiniz için Allah razı olsun..
|
|
|
|
|
|
"Ney gibi bir aşık-ı dem-sâz buldum kendime, Sırr-ı aşkı söyledim, hem-râz buldum kendime "
|
|
|
Moderator..
|
 |
« Yanıtla #14 : 06 Şubat 2007, 15:15:03 15:15* » |
|
ALLAH razı olsun ߣ‡ÚL kardeşim.
rabbim tüm namazlarınızı içinize sindirsin. yukarıda kısaca ve bir kaç hususta sunulan hususlar normalde çok kolay gibi gelen ve hatta bazen hafife alınan hususlardır ama işi uygulama safhasına dökünce zorlukları ve ulşılmazlığı kendini belli ediyor.
sizin; uygulamada aldığınız lezzet, uygulamanızdaki başarınızı ortaya koyuyor. rabbim içinize sindirsin en derin lutuflar suretinde.
fakat şuda varki bunlar sadece başlangıç. ilerleyen zaman içinde içinize sinmekliği belki ruhunuza yetmeyecek ve latifelerinize hafif gelmeye başlayacak. belki kimi zaman bir önceki namazda ki içe sinme olayı aynen olmayacak ve rezonans tam sağlanamayacak bunlar sizin azmetmeniz ve samimiyetinizi ispatlamanız için ufak gel gitler olacaktır. eğer samimiyet içinde devam eder iseniz ve bırakmaz iseniz arayışı ve yönelişi inşaallah devamında daha geniş lutuflar açılacaktır.
bu konu karşılacak olduğunuz sıkıntı ve yetmezlik veya yetersizlik veya eksik lik hissetmelerini paylaşmak ve fikir teatisi ile aşmak isterseniz özelden ulaşarak açabilir ve paylaşabilrisiniz inşaallah. zira bu seyr içinde eneye ve nefse gelecek olan yükler ağır basar. sağlam ilerleyiş için nefsin ve enenin baskısından kurtulmak yada baskılarına boyun ağmemek gerekki adımlart daha hızlı olsun inşaallah.
bir üst satırdada dediğim gibi eğer azimli iseniz bu konudaki konuşmalarımızı inşaallah özelden sürdürelim.
selam ve dua ile.
gönül isterdiki daha sizin gibi başka bir çok kardeşimizde aynı uygulamayı yapsa ve paylaşsa idi.!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|