Sayfa: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sahabe Bilgimizi Ölçelim  (Okunma Sayısı 1233 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Allah Var neye muhtaçsın, Allah'ın yok neyin var !
« Yanıtla #180 : 06 Kasım 2008, 14:04:35 14:04* »

Biraz ipucu verirseniz belki olacak  Smiley

KİMSESİZ, KİMSE YOK, HERKESİN VAR BİR KİMSESİ,
KİMSESİZ KALDIM YETİŞ EY KİMSESİZLER KİMSESİ...!
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
gah olur vatan gurbet,gah-i vatan gurbetlenir
« Yanıtla #181 : 06 Kasım 2008, 14:15:17 14:15* »

Biraz ipucu verirseniz belki olacak  Smiley

Şifâ Hatun radıyallahu anhâ, Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem efendimizin dünyaya teşrifleri sırasında hizmetiyle tanınan bir hanımefendi... Hazreti Âmine annemize ebelik yapan bir hizmet eri... Allah Rasûlû’nün nûr bedenlerini yeryüzünde ilk olarak görme şerefine eren bir bahtiyar hanım... Abdurrahman İbni Avf (r.a)’ın annesi..

Sustum.. birikti yanaklarımda alfabe, Ya İlâhi.. sükûtumu en güzel duam eyle........!
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #182 : 14 Ocak 2010, 01:26:25 01:26* »

en son vefat eden sahabi efendimiz?
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Biri 'ben çok akıllıyım' dedi. Diye diye delirdi.
« Yanıtla #183 : 13 Şubat 2010, 23:22:44 23:22* »

en son vefat eden sahabi efendimiz?

SEHL BİN SA'D imiş Smiley

Yerinde, gözünü kırpmadan ölüme yürüyebilmek büyük bir cesaret ve şeref olsa da, bazen sessiz-sedasız da olsa yaşamak, ölmekten daha firasetli ve daha basiretlice olur.
Moderatör
*
Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #184 : 13 Şubat 2010, 23:33:32 23:33* »

en son vefat eden sahabe oldugu kesin mi.

medinede vefat eden en son sahabe oldugu zikredilir
daha sonra vefat edenlerde var biliniyor

tufeyl bin amr r.a gibi..
inşaallah dogrusuna gideriz..
aslında tam olarak da bilinemez..
dünyada teknoloji bu kadar gelişmediği icin bilinen ve duyulanları yazıyoruz tabi ki..yani heryerde sahabe var idi.

yakında....bekleyin...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #185 : 13 Şubat 2010, 23:35:44 23:35* »

Hocam valla hazreti google'da o sahabe efendimizin de ismi vardı ama Medine'de en son vefat eden deyince, herhalde dedim sehl bin sad sahabe efendimiz daha geneldir.

Yerinde, gözünü kırpmadan ölüme yürüyebilmek büyük bir cesaret ve şeref olsa da, bazen sessiz-sedasız da olsa yaşamak, ölmekten daha firasetli ve daha basiretlice olur.
Moderatör
*
Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #186 : 13 Şubat 2010, 23:38:38 23:38* »

Herhangi bir kayıt sözkonusu edilmeksizin son vefat eden sahabi Leys’li Âmir b. Vasile olup, Mekke'de hicri 110 yılında vefat etmiştir. O Mekke'de en son vefat eden sahabidir.

Medine'de en son vefat eden sahabi ise Hazrecli Ensardan Mahmud b. er-Rabi'dir. Hicri 99 yılında vefat etmiştir.

Şam bölgesinde Dımaşk şehrinde son ölen sahabi Leys’li Vâsile b. el-Eska'dır 86 hicri yılında vefat etti.

Hıms’da ise Mâzin’li Abdullah b. Busr 96 yılında vefat etti.

Basra'da en son vefat eden sahabi Hazrec’li ensardan Enes b. Malik'tir. 93 yılında vefat etmiştir.

Kûfe'de en son vefat eden sahabi Eslem’li Abdullah b. Ebi Evfâ'dır. Hicri 87 yılında vefat etmiştir.

Mısır'da en son vefat eden sahabi Abdullah b. el-Haris b. Ceze, ez-Zebîdî olup 89 hicri yılında vefat etmiştir.

110 yılından sonra onlardan herhangi bir kimse hayatta kalmamıştır.

google amcadan..bilemiyorum ..

yakında....bekleyin...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #187 : 13 Şubat 2010, 23:39:45 23:39* »

Ashab’tan en son hayatta kalan Ebu’t-Tufeyl Âmir İbnu Vâsile el-Leysî (r.a)’dır. Vefat tarihi ihtilaflıdır: 100-110 arasında değişmektedir. Kûfe’de yaşamış ise de Mekke’de vefat ettiği kabul edilmektedir.

Medîne’de en son vefat eden hususunda ihtilaf edilmiştir: Sâib İbnu Yezîd veya Câbir İbnu Abdillah veya Sehl İbnu Sa’d veya Mahmud İbnu’r-Rebî (r.a)’dir. Mekke’de en son ölenin Abdullah İbnu Ömer (r.a) olduğu da söylenmiştir.

Basra’da Enes İbnu Mâlik (90-93 yıllarından birinde) veya Abdullah İbnu’l-Hâris (85-89); Kûfe’de Bu farklı görüşlere rağmen ekseriyet karşılaşmayı yeterli gördüğü için, Enes’ (r.a)’ı görmüş bulunan A’meş’i (5. 148/765), Yahya İbnu Ebî Ke-sîr’i (5. 129/746), Cerîr İbnu Hâzım’i (5. 170/786) Tâbiîn’den saymışlardır. Keza Amr İbnu Hureys (r.a)’i gördüğü için Musa İbnu Ebî Aişe’yi; Abdullah İbnu Ebî Evfa (r.a)’yı gördüğü için Mansûr İbnu el-Mu’temîr’i (132/749) Tâbiîn’den saymışlardır. Halbuki bunların görmeleri mücerred bir görmedir, hiçbirinin sahâbilerden muttasıl rivâyetleri mevcut değildir. (Keşfu’l-Hafa ve Müzîlü’l-İlbâs ammâ İştehere mine’l-Ehâdîsi alâ Elsineti’n-Nâs, Beyrut 1351)
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #188 : 13 Şubat 2010, 23:51:27 23:51* »

ilgimi çektiği için sormuştum.sorumun faydalı mı gereksiz mi olduğunu bende karar veremedim.inşaallah zihinleri bulandırmamışımdır.
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #189 : 13 Şubat 2010, 23:52:30 23:52* »

ilgimi çektiği için sormuştum.sorumun faydalı mı gereksiz mi olduğunu bende karar veremedim.inşaallah zihinleri bulandırmamışımdır.

Yoo bence öğrenmiş olduk. Sahabe efendilerimizle ilgili olan her şey gereklidir.

*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #190 : 13 Şubat 2010, 23:57:28 23:57* »

Yoo bence öğrenmiş olduk. Sahabe efendilerimizle ilgili olan her şey gereklidir.

Allah razı olsun .o zaman sıradaki soruyu bekleyelim bir muhteremden Smiley
Moderatör
*
Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #191 : 21 Mart 2010, 20:37:44 20:37* »

Haris ibn Ebi Hale ??

yakında....bekleyin...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Unutmaki Gözleri Güzelleştiren Rengi DeğL ßakı$tır
« Yanıtla #192 : 21 Mart 2010, 23:32:48 23:32* »

Haris ibn Ebi Hale ??
bilmiyordum öğrenme amaçlı biraz araştırdım ilk şehid edilen sahabi diye geçiyor ama ilk şehid hz.Sümeyye değil miydi?  Düsünüyorum

*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #193 : 03 Nisan 2010, 22:05:30 22:05* »

Haris ibn Ebi Hale ??
bilmiyordum öğrenme amaçlı biraz araştırdım ilk şehid edilen sahabi diye geçiyor ama ilk şehid hz.Sümeyye değil miydi?  Düsünüyorum

Kanları Harem-i Şerife dökülen ilk islâm şehidi Hz. Haris İbni Ebi Hale’dir.

Ayrıca Ebû Cehil tarafından şehid edilen Hz. Ammar İbni Yâsir (r.a.)’in annesi Hz. Sümeyye (r.anhâ), din uğrunda ilk şehîd hanım sahâbîdir
Moderatör
*
Çevrimiçi Çevrimiçi
« Yanıtla #194 : 03 Nisan 2010, 22:38:38 22:38* »

doğrudur sagolasın mübarek..

Efendimiz s.a.s hangi olaydan sonra sabah namazında müminlere değil müşriklere beddua eylemiştir  ve kac gün..

yakında....bekleyin...
Sayfa: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: