Burdasiniz: NurForum.OrgİslâmKur'an-ı Kerim (Moderatör: Gul_Nur Buteyra)Soru Soruldukca Kur-an.....
Sayfa: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Soru Soruldukca Kur-an.....  (Okunma Sayısı 2439 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Allah Allah nurforuma girdim galiba!!!
« Yanıtla #210 : 30 Kasım 2008, 23:46:38 23:46* »

Bu arada ben Kuran ile ilgili biraz daha farklı bilgiler edinmek istiyorum. açmış olunan konuyu şöyle gözden geçirdim her ne kadar bütün

üyelerinkini okuyamasam da genel olarak okudum. buradakiler biraz daha Kuran' ın içeriği ile ilgili. biraz da Kuran ın içeriğinde olmayan

ama Kuran ile ilgili hadiseler hakkında paylaşım istiyorum. tabi açılan konuya bir saygısızlık olmazsa. mesela Kuran nasıl ne zaman kim

tarafından kitap haline getirilmiştir? sonra Kuranın evrensel olarak algılanışı veya algılanması gereken şekli nedir? bugünün insanlığı

onu ne kadar anladı ve nekadar daha anlayabilir? sonra Kuran ile ilgili efendimiz dahil olmak üzere sahabe-i kiram ve günümüze kadar

gelen büyüklerimizin değerlendirmesi nedir?

Yaradan imhal eder, ihmal etmez...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Allah Allah nurforuma girdim galiba!!!
« Yanıtla #211 : 30 Kasım 2008, 23:50:29 23:50* »

Ama dediğim gibi konuyu açan arkadaşıma saygısızlık olacaksa eğer yöneticilerden isteğim konuyu taşıyabilirler...

Yaradan imhal eder, ihmal etmez...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
Rabbim, Hakkımda hayırlı olana yüreğimi razı eyle
« Yanıtla #212 : 04 Mart 2009, 23:59:40 23:59* »

Bu arada ben Kuran ile ilgili biraz daha farklı bilgiler edinmek istiyorum. açmış olunan konuyu şöyle gözden geçirdim her ne kadar bütün

üyelerinkini okuyamasam da genel olarak okudum. buradakiler biraz daha Kuran' ın içeriği ile ilgili. biraz da Kuran ın içeriğinde olmayan

ama Kuran ile ilgili hadiseler hakkında paylaşım istiyorum. tabi açılan konuya bir saygısızlık olmazsa. mesela Kuran nasıl ne zaman kim

tarafından kitap haline getirilmiştir? sonra Kuranın evrensel olarak algılanışı veya algılanması gereken şekli nedir? bugünün insanlığı

onu ne kadar anladı ve nekadar daha anlayabilir? sonra Kuran ile ilgili efendimiz dahil olmak üzere sahabe-i kiram ve günümüze kadar

gelen büyüklerimizin değerlendirmesi nedir?

Kardeşim konuyu ben açmıştım vaktin bir zamanında, yapmış olduğun eleştiri şahsım adına asla yanlış yada saygısızca değil, hatta sana teşekkür ederim. Bak demek ki açlığını hissettiğimiz başka gıdalar da varmış öyle değil mi?
Gel istersen bu açlığı birlikte doyuralım sende sorularını sor, burada ki çok değerli ve kıymetli hocalarımda bu soruları lütfederler ise yanıtlasın hatta sende araştır ve yorumlarını yaz. Ne dersin ?

" Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır "
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #213 : 14 Mart 2009, 23:59:49 23:59* »

Kenan kuyusu kardeşim nerdesin ?

*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #214 : 09 Haziran 2009, 08:43:27 08:43* »

[color=#9300ff]selamunaleyküm..
bu konu burda bır surelıgını sessız sakın kalmış.ben devam etmek ıstıyorum,sizlerınde katılımlarıyla inşAllah.

Mealini okuyacağımız ayet hangi surededir? Allah’ü Teala buyuruyor ki; “Ey insanlar! Zannın çoğundan sakınınız.
              Zira zannın çoğu günahtır. Birbirinizin suçunu araştırmayınız. Kimse kimseyi çekiştirmesin. Hangi biriniz ölü 
              kardeşinin etini yemekten hoşlanır? Ondan tiksinirsiniz. Allah’tan sakının. Şüphesiz Allah  tövbeleri daima kabul
              edendir, acıyandır.”             [/color]
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #215 : 09 Temmuz 2009, 11:02:16 11:02* »

[color=#9300ff]selamunaleyküm..
bu konu burda bır surelıgını sessız sakın kalmış.ben devam etmek ıstıyorum,sizlerınde katılımlarıyla inşAllah.

Mealini okuyacağımız ayet hangi surededir? Allah’ü Teala buyuruyor ki; “Ey insanlar! Zannın çoğundan sakınınız.
              Zira zannın çoğu günahtır. Birbirinizin suçunu araştırmayınız. Kimse kimseyi çekiştirmesin. Hangi biriniz ölü 
              kardeşinin etini yemekten hoşlanır? Ondan tiksinirsiniz. Allah’tan sakının. Şüphesiz Allah  tövbeleri daima kabul
              edendir, acıyandır.”             

sordugum soruyu yıne ben cevaplayayım bari.
 hucurat suresi olacaktı cevap.
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #216 : 18 Ağustos 2009, 09:42:48 09:42* »

okuyorum
Moderatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
ben bir gurbet türküsünde..
« Yanıtla #217 : 18 Ağustos 2009, 13:22:14 13:22* »

"    Onlar cennete, Rahmân'ın, kullarına gıyaben vaad ettiği
   "Adn" cennetlerine girecekler ve hiçbir haksızlığa uğratılmayacaklardır.
   Şüphesiz onun va'di kesinlikle gerçekleşir.   "

'OF YAR '  de ah çekeceksen..gözünden bir damla yaş dökeceksen..hasretin önünde diz çökeceksen..yola çıkmadan..yüreğine sor da öyle GİT..............
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
sana sevdalandım Ya Rab....
« Yanıtla #218 : 01 Ekim 2009, 16:49:42 16:49* »

meryem suresi 61. ayet

Tercümanu'l-Kur'an olarak bilinen sahabi ?( daha önce sorulmuşmuydu hatırlamıyorum Wink )

<a href="http://www.4shared.com/embed/267060941/6a218422" target="_blank">http://www.4shared.com/embed/267060941/6a218422</a>
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #219 : 10 Kasım 2009, 18:42:39 18:42* »

Bu konuyu sürdürmek isteyen kardeşlerimi arıyorum....   Düsünüyorum    
 Merak ettiğimiz hiç mi bir şey yok  ? ? ?
Kur-an-ı Kerimden ve Mealinden söz ediyoruz, elbette olacaktır merak edilenler,, iştirak istiyorum
inşallah-uteala    okuyorum

*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #220 : 10 Kasım 2009, 18:43:42 18:43* »

Bu konuyu sürdürmek isteyen kardeşlerimi arıyorum....   Düsünüyorum   
 Merak ettiğimiz hiç mi bir şey yok  ? ? ?
Kur-an-ı Kerimden ve Mealinden söz ediyoruz, elbette olacaktır merak edilenler,, iştirak istiyorum
inşallah-uteala    okuyorum

Moderatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #221 : 26 Şubat 2010, 17:31:34 17:31* »

Bakara 65 "İçinizden cumartesi günü av yasağını çiğneyenleri elbette bilirsiniz.Biz onlara:"Sefil Sefil maymunlar olun!" dedik.
bütün olarak incelediğimde de anlamakta güçlük çektim. ayeti ehil biri açıklayabilir mi?

İmân ne kadar mükemmel olursa, o derece hürriyet parlar. İşte Asr-ı Saâdet...
*
Çevrimiçi Çevrimiçi
Site
« Yanıtla #222 : 26 Şubat 2010, 17:51:27 17:51* »

Bakara 65 "İçinizden cumartesi günü av yasağını çiğneyenleri elbette bilirsiniz.Biz onlara:"Sefil Sefil maymunlar olun!" dedik.
bütün olarak incelediğimde de anlamakta güçlük çektim. ayeti ehil biri açıklayabilir mi?

Ayet hususunda ehil biri var ,  o da şurada http://www.kurandanidrakeyansiyanlar.com/content/view/3450/51/
Moderatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #223 : 26 Şubat 2010, 20:21:46 20:21* »

Allah razı olsun.

İmân ne kadar mükemmel olursa, o derece hürriyet parlar. İşte Asr-ı Saâdet...
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #224 : 12 Mart 2010, 14:00:42 14:00* »

Namaz mü’mini kötülüklerden alıkoyar. Kul Rabbine en yakın halini secdede yaşar.
Ve o kulun miracıdır. Kul namazı ile terbiye olur. Kur’an’ı Kerim’de de Allah (c.c.),
zekat, kurban ve benzeri ibadetleri namaz ile birlikte zikretmiştir. Çünkü kul namaz ile
zekatını verir, kurbanını keser hale gelecektir. Peygamberimiz (s.a.v.)’in gözümün nuru
dediği bu güzel ibadet Kur’an’ın hangi suresinde Kurban ile beraber zikredilmiştir?

Sayfa: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: