Allah Var neye muhtaçsın, Allah'ın yok neyin var !
|
 |
« Yanıtla #165 : 15 Ekim 2008, 14:23:11 14:23* » |
|
Bende arada kaynadı diye üzülmüştüm  Hepsini bulmak belki uzun sürer. Birkaçı kifayet eder inşaallah.
|
|
|
|
|
|
KİMSESİZ, KİMSE YOK, HERKESİN VAR BİR KİMSESİ, KİMSESİZ KALDIM YETİŞ EY KİMSESİZLER KİMSESİ...!
|
|
|
İstanbul için efkâr vakti...
|
 |
« Yanıtla #166 : 15 Ekim 2008, 15:23:04 15:23* » |
|
وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُم بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ قَالَ وَمَن كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلاً ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ 126 - Ve o vakit İbrahim "Ey Rabbim, burasını güvenli bir belde kıl, halkından Allah'a ve ahiret gününe iman edenleri çeşitli meyvalarla rızıklandır" diye yalvardı. Allah buyurdu ki: "küfredeni dahi rızıklandırır da hayattan biraz nasip aldırırım, sonra da onu ateş azabına uğratırım ki, orası ne yaman bir duraktır!"
رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَا إِنَّكَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ 128 - Ey bizim Rabbimiz, hem bizim ikimizi yalnız senin için boyun eğen müslümanlar kıl, hem de soyumuzdan yalnız senin için boyun eğen müslüman bir ümmet meydana getir ve bize ibadetimizin yollarını göster, tevbemize rahmetle bakıver. Hiç şüphesiz Tevvâb sensin, Rahîm sensin.
رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ 129 - Ey bizim Rabbimiz, bir de onlara içlerinden öyle bir peygamber gönder ki, onlara senin âyetlerini tilavet eylesin, kendilerine kitabı ve hikmeti öğretsin, içlerini ve dışlarını tertemiz yapıp onları pâk eylesin. Hiç şüphesiz Azîz sensin, hikmet sahibi Sensin.
وَمِنْهُم مَّن يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ 201 - Yine onlardan: "Ey Rabbimiz! Bize dünyada bir güzellik ve ahirette de bir güzellik ver ve bizi ateş azabından koru!" diyenler vardır.
وَلَمَّا بَرَزُواْ لِجَالُوتَ وَجُنُودِهِ قَالُواْ رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ 250 -Calut ve ordusuna karşı savaş meydanına çıktıkları zaman da şöyle dediler: "Ey Rabbimiz! Üzerlerimize sabır dök, ayaklarımızı sabit tut ve kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et!"
لاَ يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلانَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ 286 - Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.
(bakara)
رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ
رَبَّنَا إِنَّكَ جَامِعُ النَّاسِ لِيَوْمٍ لاَّ رَيْبَ فِيهِ إِنَّ اللَّهَ لاَ يُخْلِفُ الْمِيعَادَ 8 - Ey Rabbimiz! Bize ihsan ettiğin hidayetten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Şüphesiz ki, Sen bol ihsan sahibisin. 9 - Ey Rabbimiz! Bize ihsan ettiğin hidayetten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Şüphesiz ki, Sen bol ihsan sahibisin.
الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا إِنَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ 16-Onlar ki, "Ey Rabbimiz! Biz inandık, iman getirdik, artık bizim suçlarımızı bağışla ve bizi ateş azabından koru!" derler.
قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ 26 - De ki: "Ey mülkün sahibi Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de onu çeker alırsın, dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır Senin elindedir. Muhakkak ki, Sen her şeye kâdirsin.
هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء 38 - Orada Zekeriyya, Rabbine dua etti: "Rabbim! Bana katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" dedi.
قُلْ آمَنَّا بِاللَّهِ وَمَا أُنزِلَ عَلَيْنَا وَمَا أُنزِلَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالأَسْبَاطِ وَمَا أُوتِيَ مُوسَى وَعِيسَى وَالنَّبِيُّونَ مِن رَّبِّهِمْ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّنْهُمْ وَنَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ 84 - De ki: "Allah'a, bize indirilen (Kur'ân)e, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilenlere inandık. Onların arasında hiçbir fark gözetmeyiz, biz O'na teslim olmuşlarız".
وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلاَّ أَن قَالُواْ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِي أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ 147 - Onların sözleri ancak: "Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işlerimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı diret, Kâfirler güruhuna karşı da bize yardım et!" demekten ibaretti.
الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىَ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلاً سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ
رَبَّنَا إِنَّكَ مَن تُدْخِلِ النَّارَ فَقَدْ أَخْزَيْتَهُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ
رَّبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلإِيمَانِ أَنْ آمِنُواْ بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الأَبْرَارِ
رَبَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدتَّنَا عَلَى رُسُلِكَ وَلاَ تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لاَ تُخْلِفُ الْمِيعَادَ 191 - Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar; göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. Ve "Rabbimiz! Sen bunu boş yere yaratmadın, Sen yücesin, bizi ateşin azabından koru." derler. 192 - "Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur". 193 - "Rabbimiz! Biz, 'Rabbinize iman edin' diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, bizleri sana ermiş kullarınla beraber yanına al". 194 - "Rabbimiz! bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin".
(AL-İ İMRAN)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #167 : 16 Ekim 2008, 11:46:16 11:46* » |
|
Allah razı olsun kardeşim. Emeğine sağlık.
Rabbim Kuran ahkamı ile ibadet etmeyi, Kuran ahlakı ile yaşamayı nasip etsin cümlemize.
Yeni soruyu bekliyoruz inşaallah
|
|
|
|
|
|
KİMSESİZ, KİMSE YOK, HERKESİN VAR BİR KİMSESİ, KİMSESİZ KALDIM YETİŞ EY KİMSESİZLER KİMSESİ...!
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #168 : 16 Ekim 2008, 15:19:38 15:19* » |
|
Amin ecmain
başından on âyet ezberleyip okuduğumuzda bizi Deccâl'ın şerrinden koruyacak olan sure?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #169 : 16 Ekim 2008, 15:54:46 15:54* » |
|
Kehf süresi.
Not: Rabbim bu konuyu açandan razı olsun. Onun vesilesiyle araştırıyoruz, öğreniyoruz, paylaşıyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #170 : 16 Ekim 2008, 20:13:56 20:13* » |
|
Yeni soruyu bekliyoruz inşaallah

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #171 : 17 Ekim 2008, 08:31:33 08:31* » |
|
özür dilerim  Bazı Alimlerin "Emri bil maruf, nehyi anil münker hakkındaki en kapsamlı ve güzel ayet" dedikleri ayet hangisidir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rabbim, Hakkımda hayırlı olana yüreğimi razı eyle
|
 |
« Yanıtla #172 : 17 Ekim 2008, 10:50:55 10:50* » |
|
Kehf süresi.
Not: Rabbim bu konuyu açandan razı olsun. Onun vesilesiyle araştırıyoruz, öğreniyoruz, paylaşıyoruz.
Ecmaıyn olsun inşallah-uteala, ben sizlerin katılımını gördükce daha çok mutluluk duyuyorum. Çünkü katılımlarınız ve bilgileriniz sayesinde hepimiz aydınlanıyoruz.....
|
|
|
|
|
|
" Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır "
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #173 : 17 Ekim 2008, 11:04:03 11:04* » |
|
"Emri bil maruf, nehyi anil münker"
"İyiliği emretme, kötülükten alıkoyma."
Maruf, şeriatın emrettiği; münker, şeriatın yasakladığı şey demektir. Başka bir deyimle Kur'an ve sünnete uygun düşen şeye maruf; Allah'ın razı olmadığı, inkar edilmiş, haram ve günah olan şeye de münker denilir.
Yani marufu emretmek iman ve itaata çağırmak; münkerden nehyetmek de küfür ve Allah'a başkaldırmaya karşı durmaktır.
Bunu en iyi özetleyen ayetler ise; ''Sizden hayra çağıran, marufu emreden, münkerden vazgeçirmeye çalışan bir ümmet bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir" (Alu İmrân, 3/104) buyurulmaktadır.
Bu ayetle marufun emredilmesi ve münkerden menedilmesi işi bütün İslâm ümmetine farz kılınmıştır. İslâm uleması bu görevi ümmet içinden bir grubun yapmasıyla diğerlerinden sorumluluğun kalkacağını, ancak hiç kimsenin yapmaması halinde bütün müslümanların sorumlu ve günahkâr olacağını söylemiştir.
Başka bir ayet-i kerimede yüce Allah Söyle buyurmaktadır: "Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz. Marufu emreder, kötülükten vazgeçirmeye çalışırsınız; çünkü Allah'a inanıyorsunuz...'' (Alu İmrân, 3/110).
Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmezse diliyle onun kötülüğünü söylesin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir'' (Müslim, İman, 78; Tirmizî Fiten. 1I- Nesaî iman 17 İbn Mâce, Fiten, 20).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #174 : 17 Ekim 2008, 11:22:34 11:22* » |
|
Allah razı olsun Muhabbetli kardeşim.Sağolun.
Her ne kadar ben soruda Nahl süresi 90. ayeti, hani Cuma hutbelerinde de okunan, yani
Allah size, adaleti, iyi davranmayı ve yakınlara yardımda bulunmayı emrediyor; hayasızlığı, fenalığı ve azgınlığı yasaklıyor; dinleyip anlayıp tutasınız diye size öğüt veriyor.
ayetini kastetmiş olsam da elbette verdiğiniz ayetlerde bu konuyu çok güzel açıklayıp pekiştiriyor.
Rabbim razı olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #175 : 17 Ekim 2008, 11:33:11 11:33* » |
|
Allah razı olsun Muhabbetli kardeşim.Sağolun.
Her ne kadar ben soruda Nahl süresi 90. ayeti, hani Cuma hutbelerinde de okunan, yani
Allah size, adaleti, iyi davranmayı ve yakınlara yardımda bulunmayı emrediyor; hayasızlığı, fenalığı ve azgınlığı yasaklıyor; dinleyip anlayıp tutasınız diye size öğüt veriyor.
ayetini kastetmiş olsam da elbette verdiğiniz ayetlerde bu konuyu çok güzel açıklayıp pekiştiriyor.
Rabbim razı olsun.
Cümlemizden razı olsun hocam sağolun.... Sorunuzu bekliyoruz....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #176 : 19 Ekim 2008, 15:39:05 15:39* » |
|
soru sorulmamış Fatiha suresinin bir den çok ismi vardır, en az üç tanesi yazar mısınız?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #177 : 20 Ekim 2008, 10:38:04 10:38* » |
|
Eş Şafiye:Fatiha suresi manevi hastalıklara şifa mahiyetinde olduğu için ona bu isim verilmiştir
El Vafiye: Fatiha suresi herşeye yeterli olduğu için bu isim verilmiştir
El Kafiye: Fatiha suresi herşeye kafi geldiği için olduğu için ona bu isim verilmiştir
Ümmül Kitab: Kuranın temel prensiplerini kapsadığı için ona bu isim verilmiştir
El Hamd: Allah´a Hamd ile başlayıp hamd etmeyi ihtiva ettiği için ona bu isim verilmiştir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #178 : 20 Ekim 2008, 10:38:58 10:38* » |
|
Allah Rasulunun beni ihtiyarlattı buyurduğu süre hangisidir ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #179 : 20 Ekim 2008, 19:53:00 19:53* » |
|
Hud suresi cevabım doğruysa soruyorum Aynı ayetin kendisinde 31 defa zikredildiği sure hangisidir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|