Unutmaki Gözleri Güzelleştiren Rengi DeğL ßakı$tır
|
 |
« Yanıtla #3465 : 03 Mart 2010, 02:27:34 02:27* » |
|
amin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3466 : 03 Mart 2010, 16:04:38 16:04* » |
|
Bismillahirrahmanirrahim...
Dualarımızın arşa yükseldiği bu mübarek günlerde üç beş satır düştü payıma gönlümden.Hakk'a aşık olmak Resul'ünun izine yüz sürmek kalbin bir kuş gibi çarpmasını duymak ruhlarımızda ne de kutlu bir hediyedir.Marifetullaha ulaşmak arzusu ve iştiyakıyla yanıp tutuşan ruhum ötelerin ızdırabı içinde.Sözlerin bitiği berzahın kapıları açılıp öteleri izleme zamanı geldiğinde gözlerdeki perdenin kalktığı anın hayhaliyle dilbeste olmak ve bir nebze ruhun,kalbin zümrüt tepelerinde, o diyarlarda dolaştırmakta ayrı bir lezzet tattırmakta gönül dünyama.Diyarlarına taşı bizleri.Secdede kurbiyyetle kalmak gecenin karanlığında en koyusunda o tadı , o lezzeti birşeye değişmemek.Efendimizin elini tutabilmek sımsıkı sarılmak ona asla bırakmadan seherlere dek.Teslim olmak imanın lezzetine.Tüm hücrelerinde inlercesine varlığın var olmanınkul ve ümmet olmanın kutluluğu içerisinde seccadeleri ıslatmak Belki de bir yıldızın(Tarık) ışığında yakalamaktır marifetullah.Nefs'i ezip paramparça darmadağın etme yolundan eyleme bizi, tıkadık kulakları ruhlarımızın nefs'lere karşı.Bir nida ile susturalım adeta nefs'in haykırışlarını.Bir mürsidin dediği gibi nefsin kölesi alemin kölesi değilmidir.Rıza-i ilahi ile uyumak onunla uyanmak her nefeste Allah deyip Sultanımın dizinin dibinde kalbe dalsam hiiç uyanmasam. Resul-i Ekremin ümmeti olarak beni halk eylediğin için sana hamdü senalar ederim Allah'ım.Bizleri nurunla nurlandırdığın için binlerce şükür olsun.Günah ve küfür kapılarını kıyamete dek kapat bizlere Allah'ım. Bismillahirrahmanirrahim... Günahlarımın kararttığı aciz kalbimin küçük kıpırtılarından ince bir sızıntı olarak dökülen satırlara saklamak düştü yine.Allah'ım ince adaletinden bize düşen payeleri düşününce içime bir kor düşüyor nedametim artıyor.Küfür amelleriyle dolu bardağımı boşaltırken katre katre iman doldurma aşkıyla yandığım şu gecelerde Rabbimin tutup kaldırdığını hissedebiliyorum bizleri bırakma Yarabbi.. Ey Resul-i Ekremin!! Ey Efendim!! Küfrün ateşine kapıldığımız ya da kapılmaya yüz tuttuğumuz zaman tutup aşkınla yak bizi ve bize şefaat et.Bizi hayırlara ilet.Bizleri sonsuza dek küfre gitmekten alıkoy ve bizlere küfrün kapılarını kapat.Ey bizi yoktan var eden Allah'ım! Yine bir karanlıkta kapına gedim diz çöktüm secdeye kapandım.Bizden yüz çevirme bizi günahlarımızdan dolayı hor görme azabına atma, bizi affet.sen Rahmn ,Rahim ve Settar'sın. Kör olan gözlerimizden ğerdeleri kaldır Allah'ım.Bizi nurunla nurlandır.Nur ikliminden ayırma.Şüphesiz seninle dolduramadığımız kalbimiz azap içinde çırpınmaya mahkum.Bizi sevginle mutmain eyle ve bizlere merhamet et süphesiz vaadini yerine getirenlerin en yücesi sensin.Ahirette yüzümüzü yere eğdirme.Bizi zillette yaşatma Allah'ım.Yolundan sapmaya meyledecek kalbimi o an durdur Allah'ım.>Durdur ki huzurunda cemaline apaçık alnımızla bakalım.Sana yakışan bir kul olarak huzuruna ermekten bizleri mahrum etme Allah'ım. Beni ahirzamanda halkeyledin bizlere asr-ı saadet imanını ahirzaman kalkanı olarak ver Allah'ım.Sevgilini görmüşcesine onun ahlakı ile ahlaklanmayı bizlere lutfeyle bizleri hayırlı kıl kıl ki sana layık kullar olalım.Senin şanına yakışmayan kul olmaktan sana sığınırım Allah'ım.Bizlere günahları nasib eyleme.Tüm hallerimizle seni hatırlatanlardan eyle bizleri SENİ SEVİYORUZ sende bizleri sev Yarabbi bırakma ellerimizi, Kapına geldik Rahmetine talibiz esirgeme üzerimizden Allah'ım. Nefeslerimiz sona ermeden nefs'lerimizi yerle bir etmede bize yardım et.Et ki sana göstereyim kulluğumu et ki mahşerde Resulunun şefaatine nail olayım.Et ki;zaferi kazanmış bir savaşçı gibi Resulun, tutup kolumuzdan kaldırmasına nail olalım,Rabbim desin işte bu ümmetim namazlarını dosdoğru kılarlar ve haramdan sakınırlar ve senin dinine hizmet ederler, bana öğrettiğin ahlakı düstur edinirler,Şefaatçıyım ve Şahidim onları kurtulanlardan eyle duasına mazhar eyle bizi.Efendimizin bu övgüsüne nail olabilmemiz için yollarımızdan ayırma bizi.Belki hakkıyla titretemesekte kalbimizi, belki hak dostları kadar yanmasakta başlarımız secdede her gece ve seherlerde azabını verme bizlere.sana olan korkumuzu edebimizi artır aşkından yak gözyaşlarımızı dindirme Allah'ım.Ürpermeyen kalpten ve yaşarmayan gözlerden sana sığınırım Allah'ım.Bizleri yalnız bırakma Allah'ım.AMİN..........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3467 : 03 Mart 2010, 16:05:58 16:05* » |
|
Ya Rabbi, tut ellerimden. Tut ki parmaklarımın ucunda yürüyeyim. Yürüyüp kalbimin derinliklerine ineyim. İnip oradaki pencerelerden Sana yöneleyim.
Ya Rabbi, tut ellerimden Sana geleyim.
Ya Rabbi aç gözlerimi. Aç ki kainatın her zerresinde Seni arasın. Arayıp zerre zerre Seninle donansın. Donanıp ruhumun karanlıkları aydınlansın.
Ya Rabbi, aç gözlerimi Seni göreyim.
Ya Rabbi ister İsa, ister Musa, ister Nuh aşkına… İbrahim’e putları kırdıran ruh aşkına Ölümsüzlüğe Muhammed sevdasıyla koşan umut aşkına Bizleri kurtar, Kurtar ya Rabbi!..
Amin [/b][/color]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moderator..
|
 |
« Yanıtla #3468 : 03 Mart 2010, 20:27:37 20:27* » |
|
bütün dualarınıza canı gönülden amin
arkadaşlar konu başlığı günün duası: bir kişi yazdığı zaman diğer arkadaşlar sadece amin deseler daha güzel olur. tamam fazla dua zarar vermez ama konu başlığına riayet etmiş oluruz inşaallah gerekli hassasiyeti göstereceğiniz ümidiyle
|
|
|
|
|
|
referandum da EVET demek:
ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ MUKADDES BİR DELİK AÇMAKTIR
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3469 : 04 Mart 2010, 14:57:37 14:57* » |
|
doğru söylemişsiniz hocam
bütün dualara amin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koF -ioRi-
|
 |
« Yanıtla #3470 : 04 Mart 2010, 16:12:32 16:12* » |
|
Ey her zaman kullarına rahmet ve merhametiyle muamele eden Yüce Allahımız! Sen'den bu düşkün kullarına da merhamet edip bizi de iman-ı kâmil ve marifet-i tâmme ile donatmanı dileniyoruz. Sinelerimizde, Sen'in azamet ve ululuğunun hakkı olan hürmete kaynak teşkil edebilecek mehâbet, mehâfet ve vuslata karşı şevk ü iştiyak hislerini uyaracak yegane Zat Sen'sin! Ne olur, bu lütuflarından bizi mahrum bırakma! Bizleri razı ve hoşnut olacağın amellere muvaffak kıl.. taklide takılmayarak kendi iman binasını kendi cehd ü gayretiyle ikame eden, bu imanın tabiî bir neticesi olarak da yaptıklarını hep arızasız ve kusursuz olarak yerine getiren ve haklarında yerde-gökte ‘vüdd'/sevgi vaz'ettiğin kullarından eyle.. sadakatı, ihlası, Hak huzurunda hep hürmet içinde iki büklüm olup mütevazi davranmayı yani hudû ve huşûu da fıtratlarımızın bir yanı haline getir!
|
|
|
|
|
|
e.e.cummings der ki;
Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez!..
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3471 : 04 Mart 2010, 16:16:59 16:16* » |
|
amin...amin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sana sevdalandım Ya Rab....
|
 |
« Yanıtla #3472 : 04 Mart 2010, 17:34:25 17:34* » |
|
Âmin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
" Talebin kadar insansın... "
|
 |
« Yanıtla #3473 : 04 Mart 2010, 22:15:28 22:15* » |
|
amin...
|
|
|
|
|
|
" 1. Her şeyi görme. 2. Her şeyi duyma. 3. Empati yap, kendini muhatabının yerine koy, onu anlamaya çalış. 4. Kimseye takma, takılma. Sadece Allah'ın rızasına kilitlen, hakkını arkadaşlarına helal et, yoluna devam et. 5. Üslûbuna dikkat et, üslûbunu namusun gibi koru. "
|
|
|
Moderator..
|
 |
« Yanıtla #3474 : 05 Mart 2010, 13:07:33 13:07* » |
|
Ya Rab! En güzel isimlerin ve en ulvî sıfatların hakkı için günahlarımızı mağfiret buyurmanı, kusur ve ayıplarımızı örtmeni, bizi sevip razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kılmanı diliyoruz.
Bütün Müslüman kullarını haddini aşıp saldırganca davranan ve her zaman komplo peşinde koşan insanlık mahrumlarına karşı nusretinle teyid buyurmanı istirham ediyoruz. Rabb'imiz! Gelip başımıza çöreklenen her türlü üzüntü, tasa, keder, sıkışıklık hallerinden kurtulmamız için bize nezdinden bir çıkış yolu gönder.
|
|
|
|
|
|
referandum da EVET demek:
ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ MUKADDES BİR DELİK AÇMAKTIR
|
|
|
Yönetim
|
 |
« Yanıtla #3475 : 05 Mart 2010, 13:08:58 13:08* » |
|
amin
|
|
|
|
|
|
"Ya Rabbi! Beni kendinle meşgûl eyle de, kimse senden alıkoymasın."
|
|
|
ruhumda bir yorgunluk
|
 |
« Yanıtla #3476 : 05 Mart 2010, 13:22:26 13:22* » |
|
Ya Rab! En güzel isimlerin ve en ulvî sıfatların hakkı için günahlarımızı mağfiret buyurmanı, kusur ve ayıplarımızı örtmeni, bizi sevip razı olduğun amelleri işlemeye muvaffak kılmanı diliyoruz.
Bütün Müslüman kullarını haddini aşıp saldırganca davranan ve her zaman komplo peşinde koşan insanlık mahrumlarına karşı nusretinle teyid buyurmanı istirham ediyoruz. Rabb'imiz! Gelip başımıza çöreklenen her türlü üzüntü, tasa, keder, sıkışıklık hallerinden kurtulmamız için bize nezdinden bir çıkış yolu gönder.
amin.Allah cc razı olsun.
|
|
|
|
|
|
...ama bitmez yolculuklar belki biraz canın yanar düştüğün yerde doğrulup başlar yine ilk adımlar.
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3477 : 05 Mart 2010, 13:47:55 13:47* » |
|
amin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koF -ioRi-
|
 |
« Yanıtla #3478 : 05 Mart 2010, 14:09:50 14:09* » |
|
amin..
|
|
|
|
|
|
e.e.cummings der ki;
Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez!..
|
|
|
Zafer için değil, sefer için emir aldık.
|
 |
« Yanıtla #3479 : 05 Mart 2010, 14:22:55 14:22* » |
|
Amin,
|
|
|
|
|
|
Yalan bin boyalı, gerçek boyasız... Yalan-kıpkırmızı, gerçek- ak olur. Yalan kışkırıkçı, yalan hayasız... Gerçekse her zaman utangac olur.
|
|
|
|